środa, 14 listopada 2012

Pierożki ze szpinakiem i boczkiem

Kolejny przepis na pierożki. Tym razem z mięskiem. Przepis na ciasto znajdziecie w starszym poście, gdzie podawałam przepis na pierogi ze kaszą.
Na farsz potrzebujemy :
150 gram boczku, wędzonego, surowego,
1 średnią cebulkę,
200 gram mrożonego szpinaku, bądź też około 700 gram świeżego,
pieprz do smaku, z solą uważałabym gdyż sam boczek jest dosyć słony,
2 łyżki oleju roślinnego.
Zaczynamy od przygotowania szpinaku. Smażymy na patelni do momentu aż cała woda wyparuje, doprawiamy delikatnie pieprzem. Boczek kroimy w kosteczkę i smażymy na złoty kolor, podobnie cebulkę. Całość mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.
Na każde kółko nakładamy po łyżeczce farszu, sklejamy i gotujemy w gotującej się wodzie do momentu aż pierożki wypłyną na wierzch.



Smacznego Wam wszystkim i pozdrawiam. Papa. Fregata.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz