Czasem warto poleniuchować w łóżeczku w niedzielny poranek i zjeść późne śniadanko. Dziś propozycja dla tych, którzy lubią masło orzechowe. Potrzebować będziemy:
kilka cieniutkich kromek czerstwego, parodniowego chleba,
kilka łyżek masła orzechowego, najlepiej niesłodzonego,
kilka łyżek masła,
1 jajko,
100 ml mleka,
cynamon,
miód albo dżem.
Każdą kromkę smarujemy z jednej strony masłem orzechowym, kroimy na pól i sklejamy ze sobą. Na patelni rozpuszczamy masło. Łączymy ze sobą mleko, jajko i cynamon, ubijając delikatnie widelcem. Zanurzamy każdy kawałek chlebka w jajecznym mleku i smażymy na patelni z obu stron na złoty kolor. Podajemy z miodem, dżemem i koniecznie cynamonem. Serwujemy ciepłe prosto z patelni. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz